Annonce

Annonce

Udskæring af kød på slagteri.

De ansatte på slagterierne står ofte tæt, og først senere i dag får Danish Crown et endeligt overblik over, om det er lykkedes at inddæmme corona-smitten, så den kun har ramt nogle få ansatte på slagteriet i Ringsted. Foto: Red Star Photography

De økologiske slagtninger bliver ikke ramt af coronaudbrud hos Danish Crown

Cronaudbruddet hos Danish Crown-ansatte får i første omgang ingen konsekvenser for slagtningen økologiske grise.

Med en hurtig indsats og nedlukning af en enkelt afdeling på svineslagteriet i Ringsted er det tilsyneladende i første omgang lykkedes for Danish Crown at begrænse udbruddet af COVID-19-smitte på svineslagteriet i Ringsted til nogle få medarbejdere.

Danish Crown oplyste i går i en pressemeddelelse, at tre slagterimedarbejdere på kødkoncernens slagteri i Ringsted var testet positive for coronavirus. For at sikre sig bedst muligt mod risikoen for yderligere spredning af COVID-19 på slagteriet i Ringsted valgte Danish Crown at lukke en hel afdeling og bad i alt omkring 80 medarbejdere om at blive testet. Samtidig tog Danish Crown kontakt til myndighederne for at afklare, om alle slagteriets ca. 900 medarbejdere burde testes, og selskabet kommer med en ny udmelding om corona-situationen i løbet af onsdag.

"Siden har vi været i færd med at undersøge, hvor længe de smittede har arbejdet på slagteriet med symptomer, men alle ansatte er informeret om, at de skal blive hjemme ved de mindste symptomer," siger Kasper Frank Christensen, der er presseansvarlig hos DC-datterselskabet Friland A/S.

Det er vigtigt at understrege, at COVID-19 ikke smitter gennem fødevarer. Når vi reagerer så kontant, som vi gør, er det fordi, vi allerede i marts lavede en klar plan for, hvad vi gør, når en medarbejder konstateres smittet med COVID-19.

— Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Som en konsekvens af den lukkede afdeling vil der i de kommende dage kun blive slagtet på halv kraft i Ringsted. Det kompenseres der for gennem flere slagtninger på Danish Crowns andre slagterier, men Kasper Frank Christensen oplyser, at de ændringer, som coronaudbruddet har medført i første omgang hverken får konsekvenser for slagtningerne af øko- og frilandsgrisegrise, som primært foregår på Danish Crowns slagteri i Herning.

Smitten får heller ingen konsekvenser for kunderne, oplyser selskabet.

"Det er vigtigt at understrege, at COVID-19 ikke smitter gennem fødevarer. Når vi reagerer så kontant, som vi gør, er det fordi, vi allerede i marts lavede en klar plan for, hvad vi gør, når en medarbejder konstateres smittet med COVID-19. Den plan bygger på en hurtig opsporing af mulige kontaktpersoner og blev udbygget med test som følger myndighedernes anbefalinger, efter det blev muligt for alle at bestille en test," siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Sporene fra tyske og amerikanske slagteri skræmmer

Så sent som søndag blev Danish Crown informeret om, at en medarbejder var konstateret smittet med COVID-19. I løbet af søndagen og mandag morgen blev medarbejderne på slagteriet informeret, og en gruppe på 15 personer blev sat i karantæne og blev samtidig bedt om at lade sig teste.

Mandag eftermiddag blev endnu en medarbejder konstateret smittet med corona-virus. Denne medarbejder havde meldt sig syg mandag morgen og var blevet testet allerede søndag, da han følte sig dårlig. Senest blev en tredje medarbejder tirsdag morgen konstateret positiv efter en test mandag.

"Lige nu handler det om at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at undgå yderlige spredning af smitte. Det er uklart, hvordan medarbejderne er blevet smittet, og vi ved heller ikke, om der er sket spredning på slagteriet, men for at sikre os bedst muligt har vi valgt at lukke den pågældende afdeling ned indtil videre, og vi er i tæt dialog med myndighederne, så vi sammen får lavet en så effektiv indsats som muligt," sagde Per Laursen tirsdag.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg